Giresun Özel Eğitim İlkokulu, Ortaokulu, Meslek Okulu ile Giresun Özel Eğitim Uygulama Okulu I. ve II. Kademe tarafından düzenlenen etkinlikler, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Giresun Özel Eğitim Meslek Okulunda gerçekleştirilen etkinlikten önce Vali Serdengeçti, okulun idari birimlerini ziyaret ederek, okulun genel durumu ve eğitim kalitesi hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Okul Müdürü Olgun Aldemir’den detaylı bilgiler aldı.

Daha sonra sınıf ziyaretlerine geçen Vali Serdengeçti, öğrencilerin bireysel eğitim faaliyetlerine katılarak öğrencilerin gelişimini ve uygulanan özel eğitim metotlarını yerinde gözlemledi.

Vali Serdengeçti, öğrencilere yönelik verilen özel eğitimlerin uygulamaları hakkında öğretmenlerden bilgi alırken, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

Vali Serdengeçti, öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim faaliyetleri üzerine sohbet ve istişarede bulundu. Vali Serdengeçti, öğretmenlerle yürütülen çalışmalar hakkında görüş ve önerilerini paylaşırken, öğretmenlerin sabır ve hoşgörüsüne vurgu yaptı.

Akabinde Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen programın ilk bölümünde, çeşitli el sanatları ürünlerinin sergilendiği stantlar gezildi. El sanatları, dikiş nakış, seramik ve yiyecek içecek ürünlerinin sergilendiği stantlar büyük ilgi gördü. Ayrıca, görsel sanatlar ürünlerinin yer aldığı sergi, ziyaretçilerden tam not aldı. Sergi boyunca, engelli bireylerin yeteneklerini sergileyen birbirinden değerli eserler, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Engelliler Haftası etkinliklerinin, toplumsal farkındalığı artırmada büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Serdengeçti, engelli bireylerin her zaman yanlarında olduklarını belirtti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin toplumun her kesiminde farkındalık yaratması açısından son derece önemli olduğunu ifade etti.(Giresun Valiliği)