Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirdiği ilçe ziyaretleri kapsamında Şebinkarahisar ilçesinde resmî kurumlar başta olmak üzere tarihi ve turistik mekanlar ile pazar yerlerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Şebinkarahisar Hükümet Konağı’nı ziyaret eden Vali Serdengeçti’yi, ilçe Kaymakamı Yasin Ardıç ve ilçe protokolü karşıladı.

Kaymakam Ardıç tarafından Şebinkarahisar’ın tarihi, coğrafyası, nüfusu, idari ve sosyal durumu, asayiş ve güvenlik durumu, ekonomik durumu, sağlık hizmetleri, eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm, mahalli idareler, İlçe Özel İdaresi ve KÖYDES projeleri ile gerçekleştirilen yatırımlar başta olmak üzere güncel durum ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir brifing sunuldu.

Vali Serdengeçti, Kaymakamlık ziyaretinin ardından Şebinkarahisar Adliyesini ziyaret etti.Adliye binasında Şebinkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Cihat Pala ve Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Öztürk tarafından karşılanan Vali Serdengeçti, ziyaret kapsamında iki önemli yargı kurumunun yetkilileri ile bir araya geldi.

Vali Serdengeçti, Şebinkarahisar Halk Pazarı'nı da ziyaret ederek esnaflarla ve vatandaşlarla buluştu.

İlçe Merkezi'nde faaliyet gösteren "Organik Pazar"ı da inceleyen Vali Serdengeçti'ye, Belediye Başkanı Ömer Şentürk tarafından organik pazar ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verildi.Vali Serdengeçti, ziyareti sırasında cadde ve sokaklarda yürüyerek gezip, karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti. Bazı esnafların iş yerlerine girerek yaptıkları işlerle ilgili bilgi aldı.(Giresun Valiliği)