Toplantıda konuşan Vali Serdengeçti, şehirlerarası otobüs yolculuklarında emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, "Yolcuların güvenliği bizim önceliğimiz. Emniyet kemeri kullanımı, kaza durumlarında ciddi yaralanmaları önlemekte ve hayat kurtarmaktadır. Bu nedenle, tüm paydaşlarla iş birliği içinde bu konuda farkındalık yaratmak ve uygulamayı güçlendirmek istiyoruz." dedi.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, konuşmasında, vatandaşların can ve mal emniyetinin yanı sıra yol emniyetini sağlamak gibi bir misyonlarının olduğunu da belirterek, "İnsanların kendi araçları ile seyahat etmeleri nihayetinde bireyin kendi güvenliği ile ilgilidir. Ancak, ulaşım vasıtasındaki otobüs firmalarına baktığımızda, otobüs kapasitesince yolcu taşınması, şoförlerin refleksleri, dikkati ve özeni gibi unsurlar da önem arz etmektedir." dedi.

Vali Serdengeçti, otobüslerdeki yolcu kapasitesine dikkat çekerek, "Bir otobüsün kapasitesi belirli bir sayıda yolcu taşımak üzere düzenlenmiştir. Ancak, bazen otobüslerde bu kapasitenin üzerinde yolcu taşındığına şahit oluyoruz. Bu durum, sadece yolcuların değil, aynı zamanda şoförlerin ve otobüs firmalarının da sorumluluğunu artırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, trafik güvenliğinin evrensel bir konu olduğunu vurgulayan Vali Serdengeçti, "Trafik güvenliği, sadece otobüs firmalarının veya kamu görevlilerinin problemi değil, aynı zamanda her vatandaşın sorumluluğudur. Dünya genelinde bu konuya büyük önem verilmekte olup, Dünya Sağlık Örgütü tarafından koordine edilmektedir." şeklinde konuştu.

Vali Serdengeçti, otobüs firmalarının ve şoförlerin trafik kurallarına uymalarını ve hız sınırlarına riayet etmelerini, ayrıca düzenli denetimlerle ve yolcuları bilinçlendirmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, trafik kazalarının azaltılması için altyapı çalışmalarının ve teknolojik çözümlerin önemine dikkat çekti.(Giresun Valiliği)