TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor forması giyen Ahmet İlhan Özek'in ilginç ötesi hikayesi.
Her şey, okuduğu ortaokula atanan beden eğitimi öğretmeni sayesinde gerçekleşiyor. Beden eğitimi öğretmeni aynı zamanda futbol antrenörü.
Ortaokul yıllarında futbol ile pek alakası olmayan Ahmet, Aydın'da basketbol takımının minik kategorisinde oynuyor, teneffüsler ve beden eğitimi derslerinde sürekli basketbol sporuyla uğraş içerisinde.  Okula atanan beden eğitimi öğretmeni, Ahmet İlhan Özek'i görür görmez, O’nunla konuşuyor ve çalıştırmış olduğu Aydın Belediyespor ( Aydın 1923) kulübüne kazandırmak için ikna ediyor.

Fakat Ahmet İlhan Özek basketbol sevdasından vazgeçmiyor. Beden Eğitimi Öğretmeni, O’nu kenara çekip, "Bundan sonra basketbol topunu eline almanı yasaklıyorum" diyor ve olaylar gelişiyor.
Ahmet İlhan Özek'in futbol hikayesi başlıyor ve alt kategorilerde fırtınalar estiriyor.

Lise eğitiminin sonuna gelen Ahmet İlhan Özek'e anne engeli çıkıyor. Küçük yaşta babasını kaybettiğinden bakımını amcası üstlenen A. İlhan’ın annesi mahcup olmamak için oğluna "amcan seni okutmak ve bir yere gelmen için seni evladından ayırt etmedi. Bırak futbolu, okulunu oku" diyor ve Ahmet İlhan bu sözlerin ardından futbola veda ediyor.

 Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünü kazanan Ahmet İlhan, üniversitenin fakülteler arası turnuvasında takımı şampiyon olurken, O turnuvanın parlayan yıldızı oluyor Eskişehirspor yöneticileri turnuvayı izlemiş ve Ahmet Ilhan Özek'i kıskaca almış ve Paf ligi sona erdiği için Anadolu Üniversitesine gönderip ‘seni çağıracağız’  deseler de beklenen haber gelmemişti.

Anadolu Üniversitesi’nin takımında üç sene oynayan Ahmet İlhan’ı hocası,  Bursa Merinosspor'a gönderiyor. Düşme hattında olan Bursa temsilcisindeki antrenör iyi niyetli davranarak, 2. Lig ekibi O’nu Bozüyükspor'a tavsiye ediyor. O dönem Bilecik temsilcisinin hocalığını yapan İsmail Ertekin  devre arasında gelen Ahmet İlhan Özek'e fizik yapısı zayıf olduğu için, kendisini geliştirmesini söylüyor.

Sonrasında yaz kampı başlıyor Ahmet İlhan kampa çağrılıyor. Bozüyükspor'da sezon başı denenen futbolcu adayı göstermiş olduğu performansla dikkat çekmiş ve kulüp başkanı Ahmet İlhan Özek'in kramponlarını çıkarmasına fırsat vermeden 5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

 Bozüyükspor'da 2 sezonda göstermiş olduğu performansla Süper lig ekibi Manisaspor’a transfer olan
Ahmet İlhan Özek, Süper Lig'e transfer olduktan sonra 8 sezon süper lig'de forma giydi. Başarılı oyuncu geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği'nin Süper Lige yükselmesinde pay sahibi olmuştu. Ahmet İlhan bugünlerde temsilcimiz Giresunspor’un başarısı için ter döküyor.