Giresunspor’da olağanüstü genel kuruldan sonra yeni sezon için kollar sıvazlanırken, yüklü miktardaki borçtan dolayı kulübün büyük sıkıntılar yaşadığı kaydedildi.

Başkan Hakan Karaahmet, genel kurul öncesinde o dönemki başkan Ali Eren ile bir araya geldiğini ve kulübün borcunun ne kadar olduğunu özellikle sorduğunu dile getirdi. Başkan Karaahmet; “Kulübün bu kadar borcunun olduğunu kongreden önce bilmiyordum. Bilmiyordum çünkü o dönemki başkan arkadaşımız Ali Sacit Eren Bey ile genel kurul öncesinde görüşmüştüm ve borcun ne kadar olduğunu sormuştum” diye konuştu.

35 MİLYON BORÇ VAR DEMİŞ

Kendilerini döneminde kesinlikle bahanelerin arkasına sığınılmayacağını belirten Başkan Karaahmet; “Ama şu var ki gerçekleri de kamuoyu bilmeli. Benim kongre öncesinde aldığım yanıt kulübün borcunun 34-35 milyon TL civarında olduğu yönündeydi.  Kongrede ibra edilen rakam ise bizi oldukça şaşırttı.  Borç 42 milyon TL’ye yakın bir rakam açıklandı. Gelecek senenin parası olan 13 milyon TL de kullanılmış. Yani bu demek oluyor ki borç şuanda 55 milyon TL civarında.  Borcun içerisinde EURO ve dolar bazında yapılan anlaşmalar da var. Dolar ve EURO arttıkça borç 60 milyon TL’yi bulur diye düşünüyorum. Bizim işimiz ağlamak değil ama bunu bilinsin diye söylüyorum” dedi.