"Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla uygulamaya konulan projenin toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında, iki oturum halinde düzenlendi. Müdür Tosunoğlu toplantıda, okul müdürlerine yönelik, projenin uygulama kılavuzunda ve eylem planlarında belirtilen amaçlar, yapılacak faaliyetler ve hedefler konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmalarıyla, öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasının ve buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasının amaçlandığı projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu; “Hayata  geçirilen projenin etkinlikleri sayesinde öğrencilerimiz, Türk edebiyatının klasik metinlerini inceleyerek bu metinlerde yer alan yeni sözcüklerle tanışacaklar ve öğrendikleri yeni sözcüklerle ilgili öğretmenleri ile birlikte sözcük çalışmaları yapacaklardır. Proje kapsamında yapılacak sözlük okuma yarışmaları ile özgün sözlük üretimi çalışmaları desteklenecek, bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacaktır. Eserlerimizde geçen sözcüklerin çeşitli anlamlarını öğrenecek olan öğrenciler,  milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını, söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.” dedi.

Toplantıya, Şube Müdürü Murat Yavuz ile Merkez ilçedeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin müdürleri katılım sağladı.