Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Avukatlık Kanunu Taslağı'na ilişkin olarak avukatlara ve kamuoyuna yönelik bir duyuru yaptı.

 Fevzioğlu, duyurusunda, taslakla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "   11 Mayıs 2020 tarihinde 51 baromuz ortak bir açıklama yaparak, Türkiye Barolar Birliği gibi, "çoklu baro sistemine ve baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasına karşı olduklarını" açıklamışlardır. Ayrıca Kanun değişikliği sürecinde görüşlerinin alınması taleplerini de dile getirmişlerdir. Diğer barolarımızdan da gelecek olan yazılı görüşler, bu görüşlerle birlikte değerlendirilecektir. Ancak bu barolarımızın her biriyle yaptığımız görüşmelerden çıkan açık sonuç; istisnasız her baromuzun çoklu baro sistemine ve baroya kayıt zorunluluğunun kaldırılmasına karşı olduğu yönündedir. 

Böyle bir Kanun değişikliği teklifi somutlaştığı takdirde, yasama organında çalışmalara iştirak edilirken, tüm bu görüşlerden Türkiye Barolar Birliği olarak azami oranda yararlanacağımız ve ortak akılla hareket edeceğimiz kuşkusuzdur.

 Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız".