Ramazan ayı öncesi tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla Giresun İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri gıda kontrol görevlileri tarafından gerçekleştirilen denetimler doğrultusunda market, kasap, fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerleri başta olmak üzere tüm gıda işletmelerinde yapılan denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılıyor.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden, işletme sahipleri ve çalışanların gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildiği denetimlerle ilgili yapılan açıklamada; “Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polaritesi, polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı engellenmektedir. Kurallara uymayanlara gerekli işlemler yapılmaktadır. Ayrıca ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir.

Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.