Öğrenci ve Öğretim Elemanı Değişimi ile Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Akaki Tsereteli State University Rektör Yardımcısı Sergo Svanadze, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Lisansüstü Program Müdürü Prof. Dr. Maia Alavıdze ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Giga Kamushadze’den oluşan  üç kişilik heyet ile ortak çalışmalar hakkında görüşmeler düzenlendi.

İlk olarak Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik’i ziyaret eden heyet, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümleriyle yapılabilecek olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulundu.  Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü ve İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi  Prof. Dr. Vedi Aşkaroğlu ile bölümler arası iş birliği görüşmeleri gerçekleştiren heyet üyeleri daha sonra, GRÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerine yönelik düzenlenen “Gürcistan’da Lisansüstü Eğitim” konulu konferansa katıldı.  Programda konuşan, Akaki Tsereteli State University Lisansüstü Program Müdürü Prof. Dr. Maia Alavıdze, Gürcistan’da yükseköğretim olanakları hakkında öğrencilere bilgi verdi.

Akaki Tsereteli State University heyetini Giresun Üniversitesi’nde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Prof. Dr. Yılmaz Can, iki üniversite arasında başlatılan bu iş birliğinin, her iki kurumun akademisyen ve öğrencilerine yeni olanaklar sağlayacağını ifade etti.