Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Giresun’dan 3 proje birincilik, 2 proje ikincilik ve 2 proje de üçüncülüğe layık görüldü. Bölge yarışmasında birinci olan projeler 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye Finallerinde Giresun’u temsil etme hakkı kazandı.

Görevli jüri üyeleri tarafından yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge yarışmalarına katılmaya hak kazanan toplam bin 219 proje sahibi öğrenci, 12 bölgede eş zamanlı olarak değerlendirildi. Yarışma jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Giresun’dan 3 proje birincilik, 2 proje ikincilik ve 2 proje de üçüncülüğe layık görüldü. Bölge yarışmasında birinci olan projeler 26-30 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye Finallerinde Giresun’u temsil etme hakkı kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında hazırlık ve başvuru sürecinde büyük çaba gösteren öğrencileri ve danışman öğretmenlerini tebrik ederek, Mayıs ayında yapılacak Türkiye Finallerinde ulusal dereceler kazanmaları temennisiyle öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.