Festivalin açılışında Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlanırken, protokol konuşmaları ve kurdele kesimi etkinlikte yer aldı. Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tekbaş, Sultangazi Giresunlular Derneği Başkanı Şaban Durdu ve birçok vatandaşın katılımıyla gerçekleşen festivalde, Giresun mutfağından özel lezzetlerin yanı sıra yöresel kültüre ait pek çok ürün sergilendi.

Başkan Dursun, festival kapsamında vatandaşlara sırgan çorbası ikram etti ve Giresun kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade etti. Ayrıca, festivalin Sultangazi’de düzenlenen yöresel etkinliklerin bir parçası olduğunu belirterek, 81 vilayetin insanlarını bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Festivalde öne çıkan isimlerden Kültür ve Turizm Bakanlığı devlet sanatçısı Mahir Erden, 3 bin yıllık tarihe dayanan Giresun çepni kültürünü temsil eden bıçaklarını sergiledi. Erden, bu bıçakların Osmanlı döneminde etkili rol oynayan ve kurtuluş savaşında kullanılan önemli objeler olduğunu vurgulayarak, ziyaretçilere bu kültür mirasını daha yakından tanıma fırsatı sundu.(Haber Merkezi)