Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce, ülkedeki  tüm Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri öğrencilerine yönelik yürütülen "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, Giresun Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Giresun Sosyal Bilimler Lisesi’nden Melek Maraşlı, Şebinkarahisar Fen Lisesi’nden Burcu Aydın, Giresun Fen Lisesi’nden Azime Zeynep Gök, Görele Nihat Gürel Fen Lisesi’nden Fatmagül Çayan, Keşap Fen Lisesi’nden Baran Kayra Kutlubay, Bulancak Fen Lisesi’nden İrem Cindemir ve Muhammet Mustafa Göl isimli öğrencilerin konuşmacı olarak görev aldığı panelde Türk dili, edebiyatı ve  kültür tarihinin en önemli kaynaklarından biri olan Kutadgu Bilig’de yer alan bilgiler, verilen öğütler ve yapılan tespitler paylaşıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bu tür faaliyetler öğrencilerimize, tarihi, kültürel ve edebi eserlerimizi yakından tanıma fırsatı sunarken, okuduğunu anlama, analiz etme ve yeni düşünceler üretme bakımından da yol göstericidir. Panelin gerçekleşmesinde emeği ve katkısı bulunan tüm okullarımızın yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.” dedi.

Panelde, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar, Şube Müdürü Murat Yavuz ve Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci ile proje katılımcısı okulların yönetici, öğretmen ve öğrencileri dinleyici olarak yer aldı.