Her fırsatta şehit aileleriyle ve gazilerle bir araya gelen Vali Serdengeçti, ilk olarak Kıbrıs Gazisi Fuat Ceylan’ın Giresun Merkez Çıtlakkale Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret etti.

Gazimizin kıymetli evladıyla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, “Biz ya şehit oğlu şehit ya da gazi oğlu gazi bir milletiz!1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı'nda gazilik onuruna erişen Fuat Ceylan'a hane ziyaretinde bulunduk. Cenab-ı Hak tüm gazilerimize sağlıklı, hayırlı ömürler nasip eylesin.” cümlelerine yer verdi.

Vali Serdengeçti, Ceylan ailesini ziyaretinin ardından Şehit Jandarma Onbaşı Telat Yılmaz’ın Kavaklar Mahallesi’nde ikamet eden ailesini ziyaret ederek onlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkarak, onlara devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösteren Vali Serdengeçti, Yılmaz ailesine tekrardan sabır ve başsağlığı dileklerinde bulunarak tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi.

Ziyarette Şehit Jandarma Onbaşı Telat Yılmaz ve tüm Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti yapılarak dualar edildi. Ayrıca Vali Serdengeçti, Şehidimizin ailesine çeşitli hediyeler takdim etti.

Şehit Jandarma Onbaşı Telat Yılmaz; 15.05.1995 tarihinde Tunceli ili Peltek ilçesi Bakırlı köyünde bölücü terör örgütü ile çıkan çatışma sonucu şehit olmuş ve ilimiz Dereli ilçesi Çalca Köyü Mezarlığına defnedilmişti.Vali Serdengeçti, ziyaretle ilgili olarak “Söz konusu vatan olunca 'git oğul, ya şehit ol, ya gazi' diyerek canından vazgeçen anaların ecdadıyız biz.1995 yılında Tunceli'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada kahramanca şehit olan Jandarma Onbaşı Telat Yılmaz'ın değerli ailesini ziyaret ettik.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretlerde Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Köksal Tiryaki, Şube Müdürü Seda Sümer Aydın, Basın ve Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Adil Şahin ile Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün de hazır bulundu.(Giresun Valiliği)