Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Giresun’un; Keşap, Yağlıdere, Espiye, Güce, Tirebolu, Doğankent, Görele, Çanakçı ve Eynesil ilçeleri için “Turuncu” uyarı verilirken, Giresun Merkez, Dereli, Bulancak, Piraziz, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri içinde “Sarı” uyarı yapıldı.

Yapılan uyarıda bugün (30 Eylül 2020) Çarşamba) saat 12.00–23.59 arasında yağışların çok kuvvetli ve dolu şeklinde olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Turuncu Uyarı Nedir?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Turuncu uyarı yapılan ilçelerde; Çok Kuvvetli (51-75 Kg/m2) yer yer şiddetli (76-100 Kg/m2) gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sarı Uyarı Nedir?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Sarı uyarı yapılan ilçelerde; Kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır