Etkinlik kapsamında Giresun il genelinde toplam 35 noktada 236 hektar alanda 185 bin 275 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Düzenlenen etkinliğe Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Cihat Özer, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, odalar ve borsalar, öğrenciler, izci grupları ve sivil toplum gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Tirebolu 100. Yıl Orman Parkı’nda saat 11.11’de düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan tarafından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasıyla başladı.

Törende Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikimine katılanları selamlayarak bir konuşma yapan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti “Bugün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirdiğimiz ve 11 Kasım'ı ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak belirlediğimiz bu özel günde, hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz.Bugün, ülkemizin dört bir yanında, 81 il ve 922 ilçede bir araya gelerek, ortak bir amacın peşindeyiz. Ormanlık alanlarımızı yönetmek, ağaç servetimizi artırmak, biyolojik çeşitliliği desteklemek, ağaç ve orman sevgisini yaymak, toplumun çevreye olan duyarlılığını artırmak ve farkındalığı yükseltmek için, tüm vatandaşlarımızın ve her kesimden insanımızın destek ve katılımıyla ağaç dikme eylemini gerçekleştireceğiz.

Geçmiş yıllarda farklı temalar altında gerçekleştirdiğimiz Milli Ağaçlandırma Günü'nün bu yıl ki teması ‘Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ olarak belirlendi. Bu tema, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma amacını taşımaktadır. Bugün, sadece fidan dikmekle kalmayacak, aynı zamanda çevreye olan sorumluluğumuzu bir adım daha ileri taşıyarak, Cumhuriyetimize nefes olacağız.” dedi.(Haber Merkezi)