Özdemir, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta çoşku ile kutlandığı bu günlerde bir bilim yuvası olan Tirebolu İletişim Fakültesindeki büstün halin içler acısıdır. Yetkilileri tarafından büstün etrafındaki otların temizletilmemesi, büstün mermerlerinin çatlaklığın giderilmemiş olması, Atatürk'ün imzasının ve sözünün düşen kısımlarının tadilat yapılmamış olmasına büyük bir ayıptır diyerek tepki gösterdi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Giresun Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir yapmış olduğu açıklamada ;”Tirebolu İletişim Fakültesi bahçesinde ki büstün bakımsız haline tepki göstererek   “HİÇ KİMSE GÖRMÜYOR MU?” bu büstün halini diye sordu.

Özdemir ;”Tirebolu Şube Başkanımız Bahri Köksal, Chp Tirebolu İl Genel Meclis Üyesi Ömer Cebeci ve vatandaşlarımızdan aldığımız bilgiye göre büst uzun süredir bu şekilde. İletişim Fakültesi Dekanı Nazım Elmas, kurum yetkilileri, burada çalışan onlarca kişiden hiç kimse büstün bu halini görmüyor mu? Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal’in aziz hatırasına yapılan bu saygısızlığı, duyarsızlığı asla kabul etmiyoruz. “Bu kadar sorumsuzluk, bu kadar duyarsızlık olur mu? Maalesef oluyor. Hem de Üniversite gibi bir bilim yuvasında, yetkililer sesleniyorum hemen Bu ayıba bir son verin."  ifadeleriyle dile getirdi.