Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından başlatılan kampanyaya sunduğu katkılardan dolayı AFAD Başkanı Vali Okay Memiş imzasıyla gönderilen “Teşekkür Belgesi”, Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürü Murat Cavunt tarafından İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül’e takdim edildi.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Giresun halkının, din görevlilerinin ve TDV gönüllülerinin katkılarıyla, depremzedelerin acılarını en aza indirmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirterek toplanan yardımların, ihtiyaç sahiplerine zamanında ve doğru bir şekilde iletilmesi için tüm gayreti gösterdiklerini söyledi. İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi olarak, 12 tır dolusu yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdiklerinin altını çizerek; “Gönüllü din görevlilerimizden oluşan İl Müftülüğü ekipleri, deprem bölgesinde cenaze ve defin işlemleri ile insani yardım çalışmalarına katıldı, depremden etkilenen ailelere manevi destek hizmeti sundu. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Arama Kurtarma Ekibimiz ise arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Bu vesileyle, depremzedelerin her zaman yanında olan, desteklerini esirgemeyen tüm vatandaşlarımıza, din görevlilerimize ve gönüllülerimize en içten teşekkürlerimizi sunarız.” ifadelerini kullandı.

AFAD Müdürü Murat Cavunt ise, depremlerden sonra büyük bir dayanışma ve birliktelik örneği gösterildiğini belirterek; “Bu zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma ile aştık. Giresun İl Müftülüğünün yardım kampanyamıza gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür eder, kampanyaya destek veren değerli hemşehrilerimize şükranlarımızı sunarız. Her zaman olduğu gibi, bugün de yarın da biriz, beraberiz.” diye konuştu.