Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin çikolata fabrikası kurma girişimi içinde yer almasına, en sert tepki Ak Parti’den geldi. Ak Parti İl Başkanı Kenan Tatlı,  "böyle bir girişimin olmuş  olması  dahi  Fındığın  Başkenti, Fiskobirlik'in kuruluş  yeri olan Giresun’umuz  için asla kabul edilemez  bir durumdur” dedi.

BAYRAKTAR’A: “BU ŞEHİR SİZE HER TÜRLÜ İMKANI SUNDU”

Bayraktar’a ve FKB yöneticilerine seslenen Tatlı, “herkes işini yapsın.  Bu konuyla ilgili hayal dünyasında başka bir beklentisi olanlar varsa o beklentiyi kendi dünyasında yaşasın. Bu şehir size fındıkla ilgili ne yapmak istiyorsanız bunun için  her türlü destek ve  imkanı sunmuştur. Fiskobirlik  olarak yapmak istediğiniz   bir yatırım varsa, size imkan sunulmuştur.  Bunu   bu şehirde yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili   başka bir  hayalin  içerisine girmeyin Buna asla    müsaade etmeyiz” dedi.

KENAN TATLI: “FINDIK VE FİSKOBİRLİK VAZGEÇİLMEZİMİZ”

Ak Parti İl Başkanı Kenan Tatlı, yaptığı yazılı açıklamada birilerinin kendilerini   gündemde tutma  adına Fiskobirlik  üzerinden Ak Parti’ye, milletvekilleri ve Giresun Belediye Başkanı Aytekin  Şenlikoğlu'na çamur atma girişimlerinde bulunduğunu belirtti ve “söylediklerinizin altında siz ezilirsiniz” ifadesini kullandı. 

 “Fındık ve Fiskobirlik  bizim  içinde asla  vazgeçilmezdir” diyen ve AK Parti iktidarı dönemindeki hükümetlerin Fiskobirlik'e,  her  zaman  gerekli desteği  verdiğini hatırlatan Tatlı, şunları söyledi. "Hükümetimizin    18 yıllık iktidarı döneminde   fındık en altın çağını  yaşamış  ve tarihin en yüksek fiyatlarına  (25-26 tl)   çıkmıştır.  Ayrıca   bizim dönemimizde  fındık 300 bin tonun  üzerinde bir ihracatla rekor seviyesine ulaşmıştır.

2018 yılında  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep  Tayyip Erdoğan'ın  talimatları ile birlikte, TMO stoklarında   bulunan 10 bin ton fındık  piyasa  fiyatlarının  altında   Fiskobirlik'e verilmiştir. Ve yine Bulancak'ta bulunan 2. Organize  Sanayi Bölgemizde yaklaşık  24 dönümlük alan  (diğer fındık fabrikalarına verilen alanlardan daha fazla) fındıkla ilgili tüm yatırımların yapılabilmesi amacıyla Fiskobirlik’e tahsis edilmiştir " .