Karan yaptığı açıklamada ;”Banka kredileriyle ayakta durmaya çalışan bir kurumu başarılı bulanca ve yönetim kuruluna övgüler yağdıran AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ya akıl tutulması yaşıyor ya da, bu kurumdan bi haber” ifadelerini kullandı

Karan, Milletvekili Öztürk’ün FİSKOBİRLİK’in 26 Kasım tarihinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulunda yapmış olduğu, ‘FİSKOBİRLİK bitkisel hayattan buraya geldi’ açıklamasına tepki gösterdi.

Milletvekili Öztürk’e FİSKOBİRLİK daha ne kadar güzel sözler, karşılıklı övgüler ve pembe tablolar çizerek ayakta kalabilir? diye soran Karan ;”Artık gerçekleri görün, bu kurum Giresun’un en değerli ve fındık sektöründe en önemli kurumu. Gemi batınca başındakiler ceketlerini alır gider, ama siz siyasiler hesabını ne Giresun’a ne de bu halka veremezsiniz. Biz bugünden uyarıyoruz. Başındaki kişi sizin için son derece önemli ve değerli olabilir. Ama Giresun için önemli olan FİSKOBİRLİK’tir.

FİSKOBİRLİK popülist siyaset yapılacak bir kurum değildir. Birde sayın birlik başkanı Giresun, Ordu ve Trabzon bölgesindeki gayrimenkulleri babasının malı gibi satarken, kendi bölgesi olan Sakarya’da kaç tane gayrimenkul sattı hiç sordunuz mu? Bugün özel alkış aldığınız kurum yarın Allah göstermesin batarsa Giresunlu sizi nasıl alkışlar hiç hesabını yaptınız mı?”

FİSKOBİRLİK’e Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsis edilen arazinin akıbetini de soran Ziraat Odası Başkanı Karan, “FİSKOBİRLİK yönetiminin EFİT A.Ş’nin modernize ve üretim anlamında ivme kazanacağı yeni yatırım yerine, Giresun merkezdeki arazinin imara açılmasının peşine düşmesi son derece düşündürücüdür. FİSKOBİRLİK yönetimi bu araziye imar izni aldıktan sonra babalarının malı gibi satarak biraz daha gittiği yere gitsinin mi peşinde? OSB’deki araziye daha bir çivi dahi çakamayan FİSKOBİRLİK’te son aslında böyle sayın milletvekilim. Haberiniz yoksa bilgilendirmek istedik” ifadelerini kullandı.