Program Bulancak Eğitim-Bir-Sen Şube Temsilcisi Turgut Hacınoğmanoğlu ev sahipliğinde gerçekleşirken Giresun Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Vekili Zeki Soylu, il yönetim kurulu üyesi İhsan Erdoğan Şimşek de iştirak ederek birer selamlama konuşması yaptılar.

Toplantıda söz alan Eğitim-Bir-Sen Bulancak Temsilcisi Turgut Hacınoğmanoğlu konuşmasında şunlara değindi:“ Öncelikle Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamı kınıyor, zulüm altında olan kardeşlerimizden hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede bu zulüm biter ve o kardeşlerimiz de hak ettiği refaha erişirler. Onlar için duacıyız ve ümmetin birlik ve beraberliğine ihtiyacımız var.Bulancak Eğitim Birsen ailesi geniş bir aile ve an itibariyle 425 üyemiz var. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de yetkili sendikayız ve üye sayımız her geçen gün artıyor. Ülkemiz bir seçim süreci geçirdi. Ne seçimden önce ne seçimden sonra duruşumuzu bozmadık. Hep devletimizin ve milletimizin yanında durmaya devam ettik. 11 ilimizde yaşanan depremde de sendikamız hep milletimizin yanında oldu. Hep sahadaydık, maddi ve manevi desteğimizi hiç esirgemedik. Onurlu duruşumuzu hiç bozmadık. Geçmişte olduğu gibi şimdi de dimdik ayaktayız ve milletimizin sesiyiz, yoldaşıyız, kardeşiyiz.Eğitim-Bir-Sen olarak tüm eğitim camiamıza kapımız açık. Üyemiz olsun veya olmasın tüm arkadaşlarımızla insani ilişkimizi koruduk ve onların da iyi-kötü günlerinde yanında durmaya gayret ettik.Biz sendikacıyız ve sendika hak mücadelesi yeridir. Biz yürütme erkinden talep makamıyız ancak yetki yürütmede olduğundan bazı taleplerimiz olumsuz karşılanabiliyor. Biz mücadelemize bıkmadan usanmadan devam ediyoruz.

Sendikamız toplu sözleşme dönemlerinde  bir çok kazanım elde etmiş bir sendikadır. Toplu sözleşme kazanımları 2 yıllıktır, kanunda yeri olmayan kazanımlar her sözleşme döneminde yeniden elde edilmesi gerekiyor. Yani bir kazanım kanunda yazmıyorsa toplu sözleşmede elde edilmişse geçerliliği 2 yıldır. 2 yıl sonra aynı kazanımı elde edemeyebiliriz. Genel yetkili olan sendikamız elde ettiği toplu sözleşme kazanımlarını bir sonraki döneme taşımayı başarmış bir sendikadır.

Biz sadece ücret sendikacılığı da yapmıyoruz. Bizler eğitim çalışanlarının özlük haklarını düzeltmek için mücadele ediyoruz. Çalışma saatlerinin iyileştirilmesini, kadın öğretmenlerimiz ve çalışanlarımız için pozitif ayrımcılık oluşturacak hakların da savunucusuyuz. Küçük çocuğu olanlar, hasta yakını olanlar için uygun çalışma saatleri olması gerekliliği konusunda mücadelemizi sürdürüyoruz.Değerli kardeşlerim, biz kurumsal çalışan ve her kafadan ayrı bir ses çıkmayan sendikayız, genel merkezimiz ne derse biz sahada ve ziyaretlerimizde onları söylüyor sosyal medya paylaşımlarımızı da o yönde yapıyoruz.Eğitim Birsen olarak en önemli beklentimiz ise Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda tıpkı sağlık alanında olduğu gibi öğretmenlerimizin şiddetten korunması ile ilgili yasal düzenlemenin yapılmasıdır. Bu yöndeki ve gerçekleşmesi için mücadele ettiğimiz diğer tüm taleplerimiz sendikamızın internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.Okul-kurum temsilcilerimiz bizler için çok değerli. Sizler bizim uç beylerimiz, sahadaki gözümüz kulağımızsınız. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Davetimize icabet eden Giresun Şube yönetim kurulu üyelerimiz Sayın Zeki Soylu ve Sayın İhsan Erdoğan Şimşek başkanlarıma şükranlarımı sunuyorum.”