Temmuz ayında Bulancak’ta meydana gelen sel felaketinin ardından Cami çeşmesine gelen su şebekesinin hasar görmesiyle sular kesilmiş ve yapılan tamiratlardan sonra alınan numunelerde mikroorganizma ürediği tespit edilmişti.

Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada;“Bilindiği üzere ilçemiz Sarayburnu Cami şadırvanında halkın kullanımına sunulan çeşme suyu yaklaşık 3 (üç) yıldır hizmet vermekte olup, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz tarafından kullanım yoğunluğunun arttığı yaz aylarında daha sık olmak üzere suyun periyodik kontrolü yapılmaktadır. (Temmuz ayında meydana gelen sel felaketine kadar yapılan tüm tetkik ve tahliller 25730 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğine göre uygun çıkmıştır.)

İlçemizi etkileyen Temmuz ayındaki sel felaketi sonucu Sarayburnu Cami Çeşmesine gelen su şebekesinin hasar görmesi üzerine sular kesilmiş olup tamirat sonrası su verilmeye başlamadan önce İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tetkikler sonucu suyun biyolojik olarak tüketim (içme suyu) amaçlı kullanımının uygun olmadığı, suda mikroorganizma ürediği tespit edilmiştir.İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sanitasyon işlemi hemen başlatılmış olup daha sonra yapılan tetkiklerde de suyun mikrobiyolojik olarak uygun olmadığı görülmüştür. Bu sebeplerden dolayı ilgili suyun içme suyu olarak halk sağlığı açısından kullanılması uygun görülmemektedir.Su kaynağı ve mevcut şebeke ile ilgili sanitasyon çalışmaları ve yeni kaynak temin çalışması İlçe Sağlık Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi kontrolünde devam etmektedir. Yaşanan olumsuzluğun giderilmesi ve bundan sonraki süreçte yaşanabilecek muhtemel olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için konu Kaymakamlığımız tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)