Milletvekili açıklamasında “bu arazinin Üniversiteye devri ile yaşanacak olumsuzlukları emin olun iktidar yetkilileri de biliyor ve görüyor ancak korkarım ki; söz konusu arazi birilerinin rant iştahını kabartıyor. Ancak unutulmamalıdır ki; FKB üreticiye ait bir kurumdur. Kimin malını kimden alıyorsunuz diye sorarlar adama” ifadesini kulandı.

TIĞLI: “AK PARTİLİ FKB BAŞKANI, HEDEF GÖSTERİLİYOR”

CHP Milletvekili  Necati Tığlı, yaptığı yazılı açıklamada, EFİT arazisinin devrinin ‘rant amaçlı’ olduğunu iddia ederek, “yaklaşık 60 dönüm olan EFİT arazisinin Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 24 dönümlük bir arazi ile takasını konuşmak bile bu şehre yapılacak en büyük kötülüktür. Adı üstünde takas dediğiniz eşit şartlarda olan iki malın değişimi anlamı taşımaktadır” dedi.

Tığlı, şunları söyledi: “380 işçinin istihdam edildiği FKB EFİT’in 60 dönümlük bir araziden, 24 dönümlük bir araziye taşınması tesis içindeki makinaların taşınabilmesi açısından da mümkün değildir. Tesisteki devasa büyüklükteki sanayi tipi makinaların farklı bir yere taşınması, hurdaya dönüşerek kullanılamaz hale gelmeleri anlamı taşımaktadır. İktidar yetkilileri Giresun’a iyilik yapmak istiyorlarsa; Bulancak OSB’de adı geçen araziyi FKB’ye karşılıksız verip, kredi imkanları sağlayarak ek bir tesisin hayata geçirilmesine katkı sunarak, Giresun’da en az 200-250 kişinin daha iş sahibi olmasına imkan tanısın” .
CHP Milletvekili Necati Tığlı, FKB’nin 136 bin ortaklı, 500 milyon cirolu bir üretici birliği olarak Türk fındığına katkıda bulunduğuna dikkat çekti ve  Cumhur İttifakı mensubu olduğunu dile getirenler tarafından hedef haline getirildiğini iddia ettiĞİ Başkanı Lütfi Bayraktar’a da sahip çıkarak, “yönetim kurulu başkanı AKP içinden bir isim olmasına rağmen, FKB’nin siyasi oyunlarla lav edilmeye çalışılıyor, parti içi çekişmelere de alet edildiğini görmekteyiz”değerlendirmesini yaptı.