İYİ Parti kurucu merkez ilçe ve İl başkan adayı Abdulkadir Eroğlu, son günlerin tartışma konusu olan ‘İYİ Parti-HDP ile görüşmesi’ iddialarına sert çıktı.  Eroğlu, HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in bu yöndeki açıklamalarına ilişkin olarak “ geçmişi karanlık olan, hükümet bilgisi dahilinde Kandil ve İmralı görüşmelerini yapan, hükümetle PKK arasında imzalanan Dolmabahçe Mutabakatı'nın mimarlarından, televizyonlarda canlı yayınla Diyarbakır meydanında katil Aponun mektubunu okuyan Sırrı Süreyya Önder’in ispata muhtaç yalan beyanları, HDP eş genel başkanı Mithat Sancar’ın "İYİ Parti ile bir görüşmenin olmadığını" söylemesiyle bitmiştir” değerlendirmesini yaptı.

EROĞLU: İYİ PARTİ PKK’YLA, FETÖ’YLE OLANLARLA OLMAZ

Abdulkadir Eroğlu, HDP’ye ilişkin olarak  “İYİ Parti kurulurken kimle beraber olamayacağını net bir şekilde ortaya koymuştur. FETÖ, PKK ve benzeri terör örgütleriyle işbirliği içinde olanlarla asla beraber olmayacağımızı ifade ettik. Terörün gölgesinin düştüğü yerde İYİ Parti olmaz olmaz dedik. Bu konu şahsi kanaatime göre; AKP-MHP oyları yetmediğinden, CHP-İYİ PARTİ millet ittifakını yıkmaya yönelik provakasyon amaçlı bir operasyon .Ve HDP bölünürse yarısını sahiplenme amaçlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÜLKÜCÜLERİ JURNALLEYEREK ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN PERİNÇEK’İN APO’YA ÇİÇEK VERDİĞİNİ UNUTMADIK”

İYİ Parti İl Başkan Adayı Eroğlu İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de “bebek katili Abdullah Öcalan’ın eski yol arkadaşı, siyasi kıblesi hergün değişen maocu Doğu Perinçek; İYİ Parti’ye rol biçemez, yol gösteremez! 1980 öncesi Ülkücülerin adreslerini Aydınlık Gazetesi'nde yayınladığı için bir çok ülkücünün şehit edilmesinin sorumlusu, jurnalci bir kişi ne ara değişik saflara geçmiştir? ABD ve CIA nın bilgisi dahilinde beka vadisinde apoya çiçek verdiğini unutmadık” sözleriyle tepki gösterdi.
Eroğlu, “23 Haziran seçimleri öncesinde bebek katili ve terör örgütü lideri Apo’nun mektubunu televizyonlarda kim okuttu? Evlatlarımızın katili olan Apo'nun kardeşi terörist Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna kim çıkarttı? Millete karşı hesap vermesi gerekenler bu kesimdir. Bütün bu gerçekler ortada iken bize çamur atanlar aynanın karşısına geçsinler” ifadesini kullandı.