Sezon başında alımları peşin ya da emanet sistemi ile piyasanın 1 lira üzerinde yapacağını açıklayan FİSKOBİRLİK, dokuzu Giresun’da olmak üzere 50 kooperatif bünyesinde fındık alımı yapıyor.
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sezon başında belirtildiği gibi serbest piyasanın en az 1 lira üzerine fiyat vererek alımlarımıza devam ediyoruz . Şuanda serbest piyasada fındık fiyatı 45-46 TL’ye alınırken, FİSKOBİRLİK’te ise randıman farkıyla birlikte serbest piyasanın üzerinde fiyatla fındık alımına devam ediyoruz.” dedi.

Yüksek randımana yüksek fiyat politikasını kararlılıkla sürdürdüklerinin altını çizen Bayraktar; “Fındığa bakan, emek veren bilinçli tüm üreticilerimiz FİSKOBİRLİK’i tercih ediyor. Serbest piyasa koşullarını göz önüne aldığımızda şuanda en iyi fiyatın FİSKOBİRLİK’te olduğunu görebiliriz. Dolayısıyla şunu ifade edebiliriz ki fındık üreticisini serbest piyasanın tekeline bırakmak istemeyen FİSKOBİRLİK, imkanları çerçevesinde şuanda serbest piyasada en yüksek fiyatla fındık alımını yapmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Lütfi Bayraktar, FİSKOBİRLİK’in ortaklarından serbest piyasanın 1 lira ile 1.5 lira üzerinde alım yapmasının yanı sıra ortak olmayan üreticilerin fındıklarını da piyasanın bir miktar üzerinde fiyatla aldığını söyleyerek, Giresun kalite tombul fındık coğrafi işaret belgesi olan üreticilere ise ekstra 50 kuruş fark verildiğini belirtti.