Giresun Üniversitesi Rektörlük Fuaye Salonu’nda düzenlenen etkinlik, Topluluk Akademik Danışmanı ve Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Kurtuluş Yılmaz Genç’in açılış konuşması ile başladı.  Konuşmasında Proje Destek ve Yönetim Koordinatörlüğünün ve Proje Topluluğunun çalışmalarına değinen Genç, Giresun Üniversitesi’nin etkin birimleriyle beraber proje süreçlerine hazırlıklı olduklarını belirterek, yapılması öngörülen proje yarışmasının da müjdesini verdi.

Etkinlikte söz alan Giresun Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Elif Öztürk konuşmasında GÜSEM’in sunduğu eğitim fırsatları, proje kültürünü yaygınlaştırma yolları ve proje süreçlerinin yansımalarına değinerek, bu süreçte yer alan herkesi desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. İstatistik Bölüm Başkanı ve Proje Komisyon Üyesi Prof. Dr. Erol Eğrioğlu ise yer aldığı projelere değindikten sonra öğrencilerin başvurabileceği TÜBİTAK 2209 programından ve TÜBİTAK projelerinde yer alan öğrencilerin faydalanabileceği burs imkanlarından bahsetti.

Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan kişi, kurum ve firmalara teşekkür belgelerinin takdiminin ardından sona eren “1’inci Giresun Proje Buluşması” etkinliğine Giresun Üniversitesi akademik ve idari çalışanları, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler katılım sağladı.