Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Türkiye'nin 81 ilinden gelen öğrencilerle bir araya geldiği ve iki özel oturum şeklinde düzenlenen etkinliklerde öğrenciler, 23 Nisan 1920’deki meclis açılışını aslına uygun olarak canlandırdı.  "23 Nisan Özel Oturumu"nda, döneme özgü kıyafetlerle birlikte tarihî Birinci Mecliste bir araya gelen öğrenciler, temsili olarak dualar eşliğinde Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını gerçekleştirdi.

Diğer özel oturumda ise Türkiye’nin 2071 Vizyonuna uygun olarak 23 Nisan 2071 tarihli oturumu düzenlendi. Etkinliklere Giresun’dan katılım sağlayan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Furkan Alp Çelebi, bu oturumda Giresun Milletvekili olarak meclis kürsüsünde konuşma yaptı.  Konuşmasında çocukluğunda Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı gördüğünü ve o gün uzay üzerine çalışmaya karar verdiğini belirten Furkan Alp Çelebi;  "Bugün Türkiye Uzay Ajansının Eski Başkanı olarak ülkemizin 2071 yılında bulunduğu konumdan oldukça memnunum." ifadelerini kullandı.

 İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, etkinliklerle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Bakanlığımızca Ankara'da düzenlenen "23 Nisan 1920 Birinci Meclisin Açılışı" ile "23 Nisan 2071" özel oturumları, çocukların Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini yerinde hissetmelerine ve ülkemizin geleceğine dair güçlü hayaller kurarak yüksek hedefler gözetmelerine imkân sağlamıştır. Bu vesileyle Başkentimizdeki 23 Nisan kutlamalarına katılarak ilimizi başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik eder, onların nezdinde tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutlarım.” ifadelerine yer verdi.