İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu başkanlığında düzenlenen toplantının başlangıcında bugüne kadar yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin değerlendirmesi yapıldı. Hedef LGS-YKS projeleri konusunda önemli hatırlatmalarda bulunan Müdür Tosunoğlu, okul müdürleri ve koordinatörlerden; Projede hedeflenen sonuçlara ulaşılabilmesi için gereken özveri ve hassasiyeti göstermelerini istedi. Çalışmaların müfredat programlarına ve kazanımlara uygun olarak yapılması, okuma-anlama, analiz etme çalışmalarına ağırlık verilmesi ve özellikle eksik kazanımların telafisi ve yanlışı azaltma yönünde çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Tosunoğlu, öğrencilerin  eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşacakları sıkıntıların tespit ve çözümünde, öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinin, başarıyı artıran önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

Toplantının devamında Giresun Nurettin Canikli Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatör öğretmeni, okullarında yapılan Hedef YKS çalışmalarına dair sunum gerçekleştirdi. Sunumda öğrencilerin YKS sınavına hazırlık için deneme sınavlarının yapılışı, dönem sayıları ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ve il genelindeki tüm İmam Hatip Ortaokulu müdürleri, tüm Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Hedef LGS-YKS proje yürütücüleri (Okul Koordinatörleri) katılım sağladı.