Hastaneden yapılan yazılı açıklamada; “Hastanemiz, Ameliyathane Ünitesi Üroloji Bölümünde kullanılmak üzere ihtiyaç duyulan;  Holmium Yag Lazer Sistemi (Yeni Nesil Böbrek Taşı Kırma Cihazı) Hastanemizde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığımız tarafından temin edilmiş olup, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Holmium Yag Lazer Sistemi Nedir;
Holmium Yag Lazer taş tedavisinde en sık kullanılan teknolojidir. Lazer güvenli taş kırma cihazıdır. Böbrek ve idrar yolları taşlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca küçük boyuttaki mesane, böbrek, idrar yolları ve tümör tedavisinde de kullanılmaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ekiz;”Holmium Yag Lazer Sistemi cihazı ile vatandaşlarımıza daha hızlı ve konforlu tedavi olma imkanı sunulmuş olacaktır. Giresun halkı her şeyin en iyisini hak ediyor, Holmium Yag Lazer Sistemi cihazının Hastanemize tahsisinden dolayı, Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese Hastanemiz ve Giresun halkı adına teşekkür ederim.’’ dedi.