Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik’in açılış konuşmasını gerçekleştirdiği etkinlikte Cumhuriyetin 100. Yıldönümüne vurgu yapan Prof. Dr. Kesik,  İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenlerine ve öğrencilerine  organizasyon için teşekkür ederek, sadece mesleki alanları ile ilgili değil, farklı alanlarda yapılacak etkinliklere de yönelmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Etkinliğin komisyon başkanlığını yürüten Prof. Dr. Vedi Aşkaroğlu ise yaptığı konuşmada, öğrenilen dilde, kendi anadilimizde bulunmayan sesler olduğunu, en basit İngilizce kelimelerin bile telaffuzunda hatalarımızın olabileceğini, öğrenmenin farklı yönlerle ve egzersizlerle desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Dr. Vedi Aşkaroğlu moderatörlüğünde başlayan yarışmada,
öğrencilerden kendilerine verilen İngilizce cümleleri en doğru şekilde telaffuz ederek okumaları istendi. Bölüm öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri, öğrencilerin performanslarını değerlendirerek puanlama yaptı. Yarışmalar sonucunda bölüm öğrencilerinden Nur Nihal Başkan birinci, Alperen Uyar ikinci ve Mehmet Ali Çetin de üçüncü oldu.

Programa, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Şahin, Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Dr. Vedi Aşkaroğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Sekreteri Erol Can, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü akademisyenleri ve çok sayıda öğrencileri katılım sağladı.