Derneğin bürosunda gerçekleşen törene  gazetecilerin yanı sıra davetli olarak Giresun'un ilk kadın milletvekili Elvan Işık Gezmiş de katıldı.

GGD Başkanı Bekir Bayram, törende yaptığı konuşmada, kadınlar gününün anlamına uygun olarak ilk kez böyle bir etkinklik düzenlediklerini belirtti. Kadınlar Günü'nün tarihini anlatan  Bayram, kadın emeğine saygının bir ifadesi olarak kadın gazeteci arkadaşlarımızı bugün bir araya getirdik. Onların kendi yaşamlarıdan ne kadar büyük fedekarlıklarla bu mesleği yürüttüklerini biliyoruz.Kendilerini kutluyor, nice yıllar diliyorum" dedi.

Bayram ilk olarak CHP milletvekili Gezmiş'e çiçek buketi takdim etti.

Gezmiş ise konuşmasında;  "Cumhuriyetin 100. yılında Giresun'un ilk seçilmiş kadın millletvekili olarak böyle anlamlı bir günde aranızda bulunmaktan onur duydum. Bugün özel bir gün. 8 Mart 1857'de eşitlik için mücadele verirken hayatlarını kaybeden kadınları anıyoruz. Ve kadın sorunlarını konuşuyoruz. Kadınların hak mücadelesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sizler bizleri aydınlatmak için görev yapıyorsunuz. Sesimiz, sözümüz kulağımızsınız.  Emek veriyorsunuz.Her zaman yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra milletvekili Gezmiş ve Bayram meslekte 20 yılını dolduran kadın gazeteciler; Sadberk Denizel, Sabriye Aydeniz, Serpil Gürgen, Emsal Özturan, Aslı Işık, Suna Akbaş, , Saliha Yayla, Aygüzen Öğütçü, Yeliz Kabagöz ve İnci Zere'ye plaket sundular.

GGD'nin düzenlediği törene dernek yöneticileri İsmet Küçükbayrak, Ali Yakarışık, Kamiş İşcan ve CHP Belediye Meclis üyesi adayı Gazeteci Mustafa Öztürk de katıldı.