Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın anayasa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi iç tüzüğüne aykırı davrandığını, anayasa ve meclis içtüzüğüne göre milletvekillerinin resmi olarak ticari bir faaliyete bulunmasın ve bir ticari kuruluşun başında bulunmasının yasal olmadığını ifade etti.

Karan yaptığı yazılı açıklamada, milletvekili seçildikten sonra kurumu bir kenara bırakıp, mesaisini Türkiye Büyük Millet Meclisi çalışmaları ve seçim bölgesi olan Sakarya iline ayıran FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı FİSKOBİRLİK’in önünü açarak, bugünden tezi yok istifa etmeye davet etti.  FİSKOBİRLİK’in fındık üreticisinin öz malı olduğun hatırlatan Karan, “atalarımızın ve dedelerimizin kurmuş olduğu FİSKOBİRLİK birilerin ne babasının malı nede istediği gibi kullanacağı çiftlik değildir. 15 yıldır kurumun gayrimenkullerini sattınız, savdınız. Cebinizden bir kuruş çıkmadan tüm imkanlarını kullandınız. FİSKOBİRLİK’e geldiğimiz günden beri tek amaç ve gayeniz olan siyasi kartvizite ulaştınız ama halen kurumun ne yakasında düşüyor nede istifa etme erdemliğini gösterebiliyorlar. AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmesi yasal olarak ta usulsüzdür. Bayraktar, anayasa ve meclis içtüzüğüne aykırı davranmaktadır. Ayrıca FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu, Bayraktar’ın yönetim kurulu başkanlığı görevini düşürmekle hükümlüdür. FİSKOBİRLİK yönetim kurulu da bu konuda görevini yerine getirmemektedir” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Karan, FİSKOBİRLİK Başkanı ve AK Parti Milletvekili Bayraktar’ın son günlerde “Milletvekili maaşım yetmiyor,masrafım çok” açıklamalarıyla gündem olduğunu belirterek “Tabi 15 yıldır FİSKOBİRLİK’te tuzun kuruydu, yüksek maaşın yanı sıra, makam aracı, şoför, mazot, yeme, içme, konaklama, düğün, dernek hediyeleri kurumdandı. Ne oldu mecliste bu imkanları sana sağlamadılar mı? Sen milletvekilliği makamını ticari bir makam mı zannediyordun? Zarar ediyorsan buradan da istifa edebilirsin” ifadelerini kullandı.