Kestane satıcıları kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Giresun’da köşe başlarında kurdukları kestane ocaklarında satış yapmaya başladılar. Satışların akşam saatlerinde biraz arttığını ifade eden kestane satıcıları, "Sabah saatlerinde kestane satışlarımız hiç olmuyor, fakat akşam saatlerinde daha çok satış yapıyoruz.

Vatandaşlarımız evlerine giderken çoğu zaman pişmiş kestane götürüyorlar. Bazı vatandaşlarımız da pişmemiş kestane alıp ya sobanın üzerinde pişiriyorlar, ya da tencerede kaynatarak haşlama tüketmeyi seviyor. Kestane mevsimi Eylül ayının sonlarında başlayıp, kış boyunca devam ediyor.

Kestanenin kilosunda geçen yıllara göre herhangi bir değişiklik olmadı. Şu anda pişmiş kestanenin 100 gramını 15 liradan satılıyor. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biri. Kestanenin nişasta, mineral, tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğunun altını çizelim.