100 yılın seçimi diye tabir ettiğimiz ve Dostların olduğu kadar Düşmanlarında tüm dikkatlerini verdiği 2023 28. Dönem seçimlerine aylar kaldı diyen Ertuğrul Gazi Konal açıklamasında ;”Şehrimizi, Ülkemizi olduğu kadar bulunduğumuz coğrafyayı da ilgilendiren bu hayati seçimlerde aktif rol almanın sorumluluğunu tüm kadrolarımızca hissetmekteyiz. Bende böyle zorlu , çetin ama bir o kadar şerefli bu süreçte teşkilatımızın başarısı için her türlü fedakarlığı göğüsleyerek  28. Dönem Giresun milletvekili aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum.Bu sebeple Parti tüzüğümüzün 94. Maddesi gereği il başkanlığından istifa ettiğimi, yeni dönemde Milletvekili aday adayı olarak partimin, il ve ilçe yöneticilerimin emrinde olduğumu siz değerli basın mensuplarımızın vasıtası ile Giresun Kamuoyuna duyuruyorum” ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Gazi Konal açıklamasının devamında ;”2018 yılında yani bundan 4 yıl evvel yine böyle bir Aralık ayının ilk yarısında burada Türk Dünyasının Bilge Lideri milliyetçi hareket partisi genel başkanı dr devlet bahçelinin talimatları ile Giresun il başkanlığıma atandığımı bildirmek üzere toplanmıştık. Sizlerin vasıtasıyla o gün Giresun’da siyaset üstü bir duruş sergileyeceğimizi, Giresun’un 5. Milletvekili gibi yerel ve genel konularda sorunları ve çözümleri noktasında gayretle çalışacağımızı dile getirmiştik. Çalışma arkadaşlarımız ve komisyonlarımızla bu geçen 4 yılda şehrimizin sorunlarını madde madde tespit edip, çözüm noktasında gerek yerel gerek genel siyasetçilerimizin ve bürokratlarımızla istişare halinde partimizin ve şehrimizin yükselen ivmesine katkı sağlamaya çaba sarfettik. Yerel seçimlerde partimizin bayrağını 5 belediyemizde başarı ile dalgalandırdık. Ülkücü olmanın vakarı ile her olaya , dünyanın ve ülkemizin üzerinde kara bulut gibi geçen karanlık süreçleri olgunluk, sabır ve feraset ile geçirdik.  Türk ve islam dünyasının geleceği için, gelişen dünyada süper güç Türkiye ve Türk dünyası için kurulan Cumhur ittifakına ve genel merkezimizin politikalarına bağlılıkla bugünümüze geldik. Artık 100 yılın seçimi diye tabir ettiğimiz ve Dostların olduğu kadar Düşmanlarında tüm dikkatlerini verdiği 2023 28. Dönem seçimlerine aylar kaldı. Şehrimizi, Ülkemizi olduğu kadar bulunduğumuz coğrafyayı da ilgilendiren bu hayati seçimlerde aktif rol almanın sorumluluğunu tüm kadrolarımızca hissetmekteyiz. Bende böyle zorlu , çetin ama bir o kadar şerefli bu süreçte teşkilatımızın başarısı için her türlü fedakarlığı göğüsleyerek  28. Dönem Giresun milletvekili aday adaylığımı huzurlarınızda açıklıyorum.Bu sebeple Parti tüzüğümüzün 94. Maddesi gereği il başkanlığından istifa ettiğimi, yeni dönemde Milletvekili aday adayı olarak partimin, il ve ilçe yöneticilerimin emrinde olduğumu siz değerli basın mensuplarımızın vasıtası ile Giresun Kamuoyuna duyuruyorum.. Genel merkezimize kabul edilen istifamdan sonra boşalan il başkanlığı koltuğuna, değerli il yöneticilerimizin oy çokluğu, genel başkanımızın oluru ile Mahmut Karakuş’un devam edeceğini büyük bir sevinçle paylaşıyorum. Partimizin her kademesinde görev almış,tecrübesi ile bize her daim yol göstermiş eski il başkanımız Mahmut Karakuş ve değerli yönetimin önümüzdeki seçimlerde büyük gayret gösterip başarı ile seçimi sonuçlandıracaklarından şahsım adına şüphem bulunmamaktadır.

4 yıllık il başkanlığı sürecimde bana destek olan büyüklerime, yol arkadaşlığı eden tüm İl yöneticilerime, ilçe başkanlarım ve ilçe yöneticilerimize, tüm dava arkadaşlarım, ülküdaşlarım ve her daim bana destek olan kıymetli delegelerimize teşekkürü bir borç bilirim. Allah hepsinden razı olsun, birliğimiz daim olsun. Ayrıca bu süreçte partimizde siyaset yapan ve yapacak olan tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diler Yüce Allahtan bu birlikteliğin daim olmasını niyaz ederim. Hepinize tekraren teşekkürlerimi sunar esenlikler dilerim. Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadelerini kullandı.