Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından "Geçmişten Günümüze Kurulan Kütüphaneler" konulu sunum ile "Kütüphane İyileştirir" temalı belgesel gösterimi yapılarak lise öğrencileri tarafından "Kitabım Konuşuyor" okuma etkinliği düzenlendi. Kentteki kütüphanelerden en fazla yararlananlara ödüllerin verildiği program, Araştırmacı Hüseyin Gazi Menteşeoğlu'nun Giresun'da kurulan ilk kütüphaneler ve gazeteler konulu sunumu ile sona erdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, kitap okuma alışkanlıklarının zaman içerisinde gelişim ve değişim gösterdiğine ve kütüphanelerin faal bir biçimde kullanılmasının önemine vurgu yaparak; “Kitaplar toplumun dünü, bugünü, yarını arasında köprüdür. Öğrencilerimiz başta olmak üzere herkese daha çok kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Program hazırlanmasında emeği geçen Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yönetici, öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederim.” dedi.

Programa, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri ile okul yönetici, öğretmen ve öğrenciler katılım sağladı.