Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve Türkiye Yüzyılı etkinlikleri kapsamında, eğitim çağındaki çocukların, gazilerle bir araya gelerek paylaşımda bulunmaları, gazilerin yaşadıklarını bizzat onların ağzından dinlemeleri, vatan ve millet sevgisi ile yapılan fedakârlıkları bizzat görmelerinin sağlanması ve bu doğrultuda tarih bilinci aşılanarak geleceğe yön vermeleri amacıyla düzenlenen programlar
Piraziz Kaymakamı  Burak Öz’ün katılımıyla gerçekleştirdi. 

Çeşitli okullarda düzenlenen programlar Gazi Cevdet Arslan’ın katılımıyla Gökçeali Emir Yücel İlkokulu ve Ortaokulu ile Bozat Yatılı Bölge Okulu'nda, Azmi Tanış’ın katılımıyla Piraziz İmam Hatip Ortaokulunda ve Gazı Refik Karaman’ın katılımıyla Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. Konuyla ilgili Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda; “Öğrenciler Kıbrıs Gazisi Sayın Refik Karaman'ı dinlediler. Şu an 71 yaşında olan Gazimiz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 21 yaşında askerdeyken Kıbrıs’a askeri birlikle gidişini ve adada  yaşadığı olayları anlattı. Gazilerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder, uzun ve sağlıklı ömürler dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Kaymakam Burak Öz'ün çiçek takdimi ve teşekkürü ile son bulan programa, İlçe Emniyet Amiri Yavuz Derya Demirtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Aydın, Bulancak Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Selçuk Türkmen,  okul idarecileri ve öğretmenler katıldı.