Yapılan toplantıların ilki ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla çevrimiçi olarak düzenlendi.Daha sonra ise Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda, İl Milli Eğitim yöneticileri ile Merkez ilçedeki okul müdürlerinin katılımlarıyla toplantı yapıldı.

Müdür Tosunoğlu toplantılarda; 20 Ocak'ta sona erecek eğitim öğretim 1. yarıyılının genel bir değerlendirmesini yaparak, 2. yarıyıl öncesinde ilçe, okul ve kurumların hazırlıkları ve yürüteceği faaliyetler konusunda bilgilendirme ve hatırlatmalar yaptı.

Toplantıların devamında Müdür Tosunoğlu tarafından, Bakanlığın öğrencilere ücretsiz beslenme desteği ile ilgili yapılması gereken hazırlık ve çalışmalar konusunda ilçe milli eğitim müdürlerine ve okul müdürlerine bilgi ve paylaşımlarda bulunuldu.  Beslenme desteği ve yemek hizmetleri konusunda okulların mevcut durumları ve ihtiyaçların analizi yapılarak, istişarelerde bulunuldu.

Müdür Tosunoğlu toplantılarda, ilçe milli eğitim müdürlerinin ve okul müdürlerinin eğitim öğretime dair ihtiyaç ve sorunlarını dinleyerek, giderilmesi için alınacak tedbirler konusunda görüş alış verişinde bulundu.