Tirebolu’da ki girişimci kadınların bir araya gelmesiyle “Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” adı altında kurulan kooperatifte köylü kadınların ürettiği ürünlerin pazarlaması yapılacak.

Tirebolu’da kadınların ekonomiye daha çok katkı sunmalarını sağlamak amacıyla yeni bir kooperatif kuruldu. “S.S. Tirebolu Kozbaşı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” adı altında kurulan kooperatifte, köylü kadınların ürettiği ürünlerin alım-satımı yapılacak.

Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır’ın eşi Emriye Takır il CHP İlçe Başkanı Fatma İyice’nin de içinde bulunduğu girişimci kadınlardan Canan Kurt, Nurgül Takır, Gönül Özdemir, Havva Altay ve Sadiye Himoğlu’ndan oluşan kooperatifin, 21 Aralık Dünya Kooperatifcilik Günü’nde Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nca tescili de yapıldı. Kooperatifin kurucu yöneticileri, kırsal kesimde yer alan kadınlara ekonomik yönden katkıda bulunmak ve onların ürettiği ürünleri uygun piyasa ortamında pazarlamak amacıyla yola çıktıklarını belirterek, üretimde kadınların da bulunmasını sağlayacaklarını kaydettiler. Tirebolu’da kurulan Kadınlar Kooperatifi, Valilik onayından sonra resmen faaliyete geçecek ve daha sonra da üye kayıtlarına başlayacak.