2025 yılında Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) başvurusu ve Bologna süreciyle ilgili eksikliklerin giderilmesi hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak sürdürülen toplantılar dizisinin
ikinci aşamasında, Turizm Fakültesi ve Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu'na ziyaretler yapılarak toplantılar düzenlendi.

Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Sipahi tarafından, birimlerin kalite süreçlerindeki rolü ve program akreditasyon süreçleri hakkında katılımcılara bilgilerin verildiği toplantılarda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen kurumsal dış değerlendirme süreçleri, Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) ve ilgili mevzuat konuları ele alındı. Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlük üyesi Öğr. Gör. Osman Serdal Karapınar ise Bologna sürecine ilişkin birimler özelinde veriler paylaşarak, süreçlerin birimler tarafından tamamlanması için bilgi aktardı.

Konuyla ilgili Giresun Üniversitesi’nden yapılan paylaşımda; “ Akademik birimlerin yöneticileri ve öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantılar, Giresun Üniversitesi’nin kalite yönetimindeki güncel gelişmelerin aktarılması, süreçlerin iyileştirilmesi ve kalite odaklı çalışmalara destek olma amacını taşıyor.Akreditasyon, Akademik Değerlendirme ve Kalite Koordinatörlüğü, Tıp Fakültesi, İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Şebinkarahisar Uygulamalı Birimler Yüksekokulu gibi birimlere birim yöneticileri aracılığıyla saha ve ofis ziyaretleri düzenleyerek destek verilmektedir.” ifadelerine yer verildi.