Güre Yerleşkesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen "Atatürk ve Spor" konulu ilk konferans, Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen tarafından verildi. Konferans öncesinde yaptığı konuşmada  "Atatürk" temalı seri konferanslar planladıklarını belirten Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, "Atatürk ve Kadın, Atatürk ve Çocuk, Atatürk ve Sanat gibi başka başlıklarla da anma etkinliklerine devam edeceklerini bildirdi.

"Atatürk ve Spor" konulu konferansın hatibi Prof. Dr. Mehmet Türkmen ise konferansta Atatürk'ün spora ve sporcuya verdiği önemi o devirde yaşanmış somut olaylardan örnekler vererek anlatmaya çalıştı. Güreş, cirit, binicilik ve okçuluk  başta olmak üzere ata sporlarının Türk Kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Türkmen, Atatürk'ün spor konusuna bu bakış açısıyla yaklaştığını belirterek, Birinci Dünya Savaşı,  Kurtuluş Savaşı gibi bir taraftan savaş devam ederken, diğer taraftan yeni Türk devletinin sporun kurumlaşması için canla başla mücadele ettiğine dikkat çekti. Konferansın bitiminde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Dekan Prof. Dr. Beyhan Kesik ile MHP İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu tarafından tebrik edilen Prof. Dr. Mehmet Türkmen’e, teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansa, Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güven Özdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beyhan Kesik, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Günay Kaya, MHP Giresun İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün ile birlikte çok sayıda öğrenci ve personel katılım sağladı.