Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ikinci dönem projeleri arasında yer alan Hayvan Pazarı ve Mezbahane Projesi, et ve et ürünleri noktasında şehrin bütün ihtiyacının karşılamasına katkı sunacak.

Uzun yıllar önce yapılan ve aradan geçen zaman içerisinde fiziki yapısında sorunlar oluşan mevcut mezbahanenin artık ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle yapılması planlanan yeni mezbahane, aynı anda birden fazla büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesilmesine olanak sağlayacak.

Modern ekipmanlarla donatılacak olan mezbahane tamamlandığında hayvan kesimleri daha pratik ve daha modern bir ortamda gerçekleşecek.

Ayrıca, Giresun’da hayvancılığın geliştirilmesi ve çiftçilere daha iyi imkânların tanınması açısından canlı hayvan pazarı da yapılacak.

Ülper Köyü’nde kamulaştırılan 41 dönümlük arsaya uygulanacak olan 1000 metrekarelik Canlı Hayvan Pazarı ve Mezbahane projesi içeriğinde; teknolojik mezbahane, muayene indirme padoğu, hayvan pazar alanı, soğuk hava deposu ve malzeme deposu yer alacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, hayvan pazarı ve mezbahanenin çok uzun yıllar şehrin ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacağını ifade ederek: “Çeşitli projeleri hayata geçirerek bölge hayvancılığının gelişmesini amaçlıyoruz. Biz, insanımızın en iyi şartlarda üretmesi, ürettiğini halka arz etmesi, günlük yaşamda da en iyi imkânlardan faydalanması için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarınızda insanı merkeze alıyoruz ve projelerimizi buna göre şekillendiriyoruz. Giresun’umuz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.” dedi.(Giresun Belediyesi)