Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 9 ilde, 2 milyondan fazla aboneye elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, 2021 yılının son üç ayına (ekim, kasım, aralık) ait elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Ekim, Kasım ve Aralık aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi ve ticarethane grubunda Giresun’da yüzde 20 azaldı.

Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, Çoruh bölgesinde mesken, ticarethane ve sanayi abone grupları dahil edilerek bakıldığında, yılın son çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Trabzon’da yüzde 1, Artvin ve Rize’de ise yüzde 4 oranıyla elektrik tüketiminin arttığı kaydedildi. Çoruh bölgesinde yılın dördüncü çeyreğinin elektrik tüketiminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre Giresun’da yüzde 2, Gümüşhane’de ise yüzde 5 oranında azalma gerçekleşti.
Çoruh bölgesinde; ekim, kasım ve aralık aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin elektrik tüketiminin 2021 yılında azaldığı görüldü. Artvin’de yüzde 16, Giresun’da yüzde 20, Gümüşhane’de yüzde 30, Rize’de yüzde 5 ve Trabzon’da ise yüzde 18 oranında azalma yaşandı. Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinin bağlı bulunduğu Çoruh bölgesi ile Malatya, Elâzığ, Tunceli ve Bingöl illerinin bulunduğu Fırat bölgesindeki meskenlerde elektrik tüketiminin bu yılın ekim, kasım ve aralık aylarında, bir önceki yılın aynı dönemine göre azaldığı gözlendi.