Gerçekleştirilen ziyarette, heyet tarafından; Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 1985 yılında alınan bir kararla Tüketici Hakları Evrensel Beyannamesi’nin ilan edildiği gün olan 15 Mart tarihinin, uluslararası tüketici örgütleri tarafından Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kabul edildiği ve tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 15 Mart’ın; Dünya Tüketiciler Günü olarak kutlandığı bilgisi aktarıldı.

Ayrıca İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Erciyas tarafından, Giresun’daki müracaatlar ve yapılan denetimler başta olmak üzere Giresun İl Tüketici Hakem Heyetinin çalışmaları hakkında Vali Serdengeçti’ye detaylı bilgi verildi.

Ziyarette İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Erciyas, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti’ye çiçek takdim ederek, tüketicilerin haklarının korunması ve daha sağlıklı bir tüketim ortamının oluşturulması konusundaki desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Serdengeçti ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, heyetin Dünya Tüketiciler Günü’nü kutladı ve çalışmalarında başarılar diledi.(Giresun Valiliği)