Giresun gastronomisinin mevcut durumu ve geleceğine yönelik önerilerin görüşüldüğü çalıştay Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi öncülüğünde gerçekleştirildi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Şimşek yönetiminde gerçekleştirilen ve iki oturum şeklinde düzenlenen çalıştayın ilk oturumunda Giresun gastronomisinin güçlü ve zayıf yanları ile Giresun gastronomisine yönelik fırsatlar ve tehditlerin neler olduğu masaya yatırıldı. İkinci oturumunda ise Giresun gastronomisinin geleceği ve gelişimine yönelik öneriler tartışıldı.

Giresun’da gastronomiyle ilgili faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan yaklaşık 25 kişinin katılımıyla düzenlenen çalıştayda, elde edilen sonuçların rapor haline getirilerek yerel ve ulusal basının katılımıyla Giresun Valiliği’ne sunulması ve çalıştayda ortaya konulan önerilerin takipçisi olunması konusunda fikir birliğine varıldı.