Görele Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kemençe Kültür Evi, tur otobüslerinin uğrak mekanı olmaya devam ediyor.

Kemençe Kültür Evi’ne gelen turistleri ağırlayan Kemençe Üstadı Haşim Torun, kemençenin çıkış noktasının Görele olduğunu anlatarak, kemençe’nin tarihi, yapımı ve kemençe üstatları hakkında bilgiler veriyor. Üstat Haşim Torun, turistlere kemençe dinletisi de sunuyor.

Kemençe Kültür Evi’ne gelen turistler, burada 200 yıldır lezzetini koruyan ve Belediye tarafından Coğrafi işaret alarak tescil edilen Görele Dondurmasını tatma imkanı buluyor.

Belediye Başkanı Tolga Erener, koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre turizmden uzak kalan Kemençe Kültür Evimizin tekrar turizmle tanıştığını söyledi.

Kemençe Kültür Evinin koronavirüs salgını öncesi 500’den fazla tur otobüsü ve 30 Bine yakın turisti ağırladığını belirten Erener, “Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte ilçemiz turizmin gözdesi, turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor. İlçemize gelen turistleri ağırlayarak, onlara ilçemizin kültürünü en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. 200 yıldır lezzetini koruyan meşhur Görele Dondurmamızı da turistlerin damak tadına sunuyoruz. Anadolu kemençesini en iyi yapan ve çalan ustaların bulunduğu yerin Görele olduğunu gelen turistlere aktarıyoruz” dedi.