Giresun Belediyesi ile 42. Giresun Eczacı Odası arasında "Kullanılmış ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların toplanarak imha edilmesi" projesi imza altına alınmıştı.

Protokol kapsamında; Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Denetim Birimi tarafından eczanelere yönetmelikte belirlenen kriterlere uygun özellikte atık ilaç toplama kutusu eczanelere dağıtıldı ve süreç başladı.

Elinde son kullanma tarihi geçmiş ilaç bulunan vatandaşlar ilaçlarını bu kutuya bırakacak ve Belediye tarafından ilaçlar alınarak bertarafı gerçekleştirilecek.

Atık ilaçların, çevre ve insan sağlığına doğrudan etkilerinin en aza indirgenmesi, evlerde kaynağında ayrı biriktirilmesi ve mevzuata uygun olarak imha edilmesi maksadıyla hayata geçirilen bu projeyle hem doğanın, hem de çevre ve insan sağlığının korunması ve toplumsal duyarlılığın arttırılması hedefleniyor.

Belediye yetkilileri ve Eczacılar Odası yetkilileri, vatandaşların konuya duyarlı olmasını ve ellerindeki kullanılmayan ilaçları kendilerine en yakın eczaneye giderek atık ilaç kutusuna bırakmalarını istedi.