Öğrencilerin çevre bilincini artırmayı ve atık yönetimi konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan proje doğrultusunda öğrenciler, evlerinden ve çevrelerinden topladıkları atık yağları okula getirerek geri dönüşüm sürecine katkıda bulunacaklar.

 Konuyla ilgili Piraziz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kampanyanın hedefleri arasında öğrencilere atık sıvı yağların çevreye verdiği zararlar konusunda bilgi vermek, bu atıkların nasıl toplanması ve nereye teslim edilmesi gerektiği hakkında farkındalık yaratmak yer almaktadır. Aynı zamanda, öğrencilerin bu sürece aktif olarak katılımı teşvik edilerek, çevre koruma bilincinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu tür kampanyalar, öğrencilerin çevre sorunlarına karşı duyarlılığını artırmanın yanı sıra, toplumda sürdürülebilir yaşam alışkanlıklarının gelişimine katkıda bulunur. Piraziz 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu'nun bu girişimi, öğrencilerin çevre koruma konusunda bilinçlenmesine ve aktif birer çevre koruyucu olarak yetişmelerine olanak sağlayacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kampanya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar, en fazla atık sıvı yağ getiren öğrencinin ödüllendirilmesiyle sona erecek.