Çotanak Spor Kompleksi Atletizm sahasında düzenlenen yarışmalar Giresun Özel Eğitim Meslek Okulu, Özel Eğitim Uygulama Okulu, Tirebolu Özel Eğitim Uygulama Okulu, Bulancak Özel Eğitim Uygulama Okulu ve ilçelerdeki çeşitli okullardan özel öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Özel öğrencilerin 100 Metre, 200 Metre, 800 Metre koşuları ile Uzun Atlama ve Gülle Atma branşlarında mücadele ettiği atletizm yarışmalarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Yarışmalarda öğrencilerle birlikte İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Babur ile özel eğitim okullarının yöneticileri, öğretmenleri ve velileri de hazır bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu yarışmalara dair yaptığı değerlendirmede, düzenlenen bu yarışmalarla özel sporcuların birbirleriyle kaynaşmalarına ve sosyal, kültürel ve sportif yaşamın içinde daha fazla yer almalarına imkân sağlandığının  altını çizerek; “Uygun ortamlar ve fırsatlar sunulduğunda özel çocuklarımız mücadele ve azimleriyle çok başaralı işler ortaya koymaktadır. Bu vesileyle özel eğitim başta olmak üzere bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti'ye şükranlarımı sunar yarışmaların organizasyonunda emeği geçen tüm yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür eder, yarışmalara katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederim.” dedi.