Toplantıda, seçim güvenliği kapsamında alınan kararlar arasında, seçim faaliyetlerine katılacak olan devlet büyüklerinin ve siyasi parti liderlerinin güvenliğinin sağlanması, kamu binaları ve hassas tesislerin korunması, terör örgütlerinin ve yasa dışı grupların muhtemel eylemlerine karşı istihbarat faaliyetlerinin yoğunlaştırılması, oy pusulalarının basımı ve seçim bölgelerine güvenli taşınması gibi konular yer aldı.

Toplantıda konuşma yapan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, seçim sürecinin huzur ve güven içerisinde geçmesi için gereken tedbirlerin alınması gerekliliğine vurgu yaptı.Toplantıda alınan kararların, seçim sürecinin güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesine katkı sağlaması beklenmektedir.

Vali Serdengeçti, toplantı sonrası yapmış olduğu paylaşımda “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında ilimizde alınacak tedbirlerle ilgili İlçe Kaymakamlarımızla video konferans sistemi üzerinden Seçim Koordinasyonu ve Güvenliği Toplantımızı gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya 15 İlçe Kaymakamının yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral ve diğer yetkililer katıldı.