Aytekin Şenlikoğlu, seçim sürecinde yaptıkları çalışmaların takdir gördüğünü ancak asılsız haberlerle kamuoyunun meşgul edildiğini belirtti. Giresun Belediyesi'ni devraldıklarında bütçesinin iki katı borçla karşılaştıklarını ifade eden Şenlikoğlu, "145 milyon TL bütçeli belediyenin 300 milyon TL'ye yakın borcu vardı. Şu anda 1 milyar 750 milyon TL bütçenin yarısı kadar borçla dönemimizi tamamladık" dedi.

Şenlikoğlu: "Tüm Giresun’un bildiği üzere resmi rakamlarla 2019 yılında Belediyeyi bütçesinin iki katı borçla Giresun belediyesini devralmıştık. 145 milyon TL bütçeli Belediyenin 300 milyon TL’ye yakın borcu vardı. Şu anda 1 Milyar 750 milyon TL bütçenin yarısı kadar borçla da dönemimizi tamamladık. Ülkemizin yaşadığı pandemi, sel ve deprem afetlerini ve ekonomik sorunları bahane göstermeden bu dönem içerisinde 2 Milyar TL’yi aşkın yatırım ve hizmeti şehrimize kazandırdık. Şehrimizin her noktasında 5 yıllık dönem içerisinde yaptığımız hizmetlerden Giresun halkı şu anda bizzat faydalanmaktadır. Dönemimiz içerisinde yapılan işler ve belediyenin borçları çarpıtılarak manipüle edilmektedir. Hesaplar ortada. Ayrıca daha net anlaşılması için şöyle bir hesaplama yapmakta da fayda var. Örneğin Dolar kuru üzerinden değerlendirme yapıldığında 2019 yılında devraldığımız belediyenin 49 Milyon Dolar borç varken, bizim devrettiğimiz Giresun Belediyesinin borcu ise 28 Milyon Dolar seviyesindedir" dedi.

Çek ödemeleriyle ilgili iddialara da yanıt veren Şenlikoğlu, "Devraldığımızda yüzde 30'u kadar çek düzenlenmiş, bu çeklerin çoğunun faktöring şirketlerine ödemeleri yapıldı. Düzenlenen çekler, vadesi geçmiş borçların tahsiline yönelik planlamalarla hazırlandı.Ayrıca, kamuoyunda gündem oluşturulmaya çalışılan Giresun belediyesinin çek ödemelerinin esasen şehre yapılan hizmetlerin karşılığı bütçenin yüzde 10’u kadar yani 184 Milyon TL’lik çek düzenlemesinin yapıldığı, oysa 2019 yılında devraldığımız belediyenin bütçesinin yüzde 30’u kadar piyasaya çek düzenlemesinin yapıldığı ve bu çeklerin bizim tarafımızdan çoğunun faktöring şirketlerine ödemelerinin yapıldığı kayıtlarda mevcuttur. Dönemimizde düzenlenen çeklerin hepsi şehre yapılan hizmetlerin karşılığı olarak vadesi geçmiş borçların tahsiline yönelik uzun vadeye yayılmış ve ödeme planlamaları yapılmış çek düzenlemeleridir" dedi.