DAL-ÇIK PROJESİ’NİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Giresun’da şehir girişi ve sahil geçişi trafik sorununu kökten çözecek olan projenin temel atma töreni oldukça coşkulu geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı törende konuşan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un tarihi bir gün yaşadığını söyledi.

Başkan Şenlikoğlu konuşmasında: “En yüce hizmet; milletimize yapılan hizmettir. Bu anlayışla 2019’da yola çıkarken hemşehrilerimize ve güzel şehrimize söz verdiğimiz muhteşem bir eseri daha hayata geçiriyoruz.” diyerek şunları kaydetti: “Bugün şehir merkezi karayolu geçişi Dal-Çık Projemizin temelini atarak, başlıyor olmanın büyük sevinci ve gururu içerisindeyim. Şehrimizin trafik problemine bugün itibariyle neşter vuruluyor, çözüm üretiliyor. Şehrimizin içerisinde var olan trafik problemini şehrin içine ve dışına tahliyesi için DAL-ÇIK şehrimizde trafik yükünü almış olacak. Yıllardır bu projemiz için tüm ekibimizle gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Başkent Ankara’da günlerce, aylarca tüm teknik altyapılarını hazırladığımız projemiz için Genel Müdürlüklerimizden, Bakanlıklarımıza kadar yoğun temas halinde olduk. Bu süreçte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şehrimize ve bizlere olan desteği çok önemliydi. Şimdi ise “Bismillah” dedik, sözümüzü yerine getiriyoruz. Bu projemize destek veren, “yapılmaz, olmaz” diyen kim varsa da hepsi baş tacımızdır. Bizim, azim ve çabamız projemizin hayata geçmesinden asla öte olmadı. Çünkü bu işin ayrısı, gayrısı yok. Bugün de yarın da, Giresun’umuz için her ne yapacaksak, hangi mücadeleyi vereceksek yine hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Allah’ın izniyle şehrimize ve hemşehrilerimize hizmet yolundan asla dönmeyeceğiz. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan nezdinde bu anlamlı günde aramızda olan, desteklerini esirgemeyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır’a, Karayolları Genel Müdürümüz Ahmet Gülşen’e, Milletvekillerimize, Valimize, İl Başkanımıza, Belediyemiz proje ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”(Giresun Belediyesi)